Contractmanagement Conferentie 2015 stond in het teken van ‘reisverhalen’ en dialoog

CM Partners organiseerde een succesvolle conferentie Onze intensieve voorbereiding heeft geloond. De zesde Nationale Contractmanagement Conferentie, die op 10 februari plaatsvond, is zeer succesvol verlopen. Mijn collega’s van CM Partners en ik ontvingen zeer positieve reacties op het programma van meerdere deelnemers. De thematische vraag ‘Contractmanagement, cost of profit center?’ bleek niet voor een eenzijdig antwoord vatbaar, maar maakte wel veel gesprekstof los onder de professionals. De eindevaluaties zullen ons vertellen welke suggesties er geopperd worden voor de volgende conferentie. Zeker bij een vakgebied dat enorm in ontwikkeling is, zijn er uiteraard altijd overgebleven aandachtspunten. Daarom is het jaarlijkse evenement bijna niet meer weg te denken. Ik zeg het alvast: zet 16 februari 2016 in je agenda! Maar wat was er dit jaar zo opvallend?

Locatie Antropia te Driebergen heeft een intiem karakter; een uitnodigende factor als het gaat om dialoog en interactie. Vijf partners, zeven sponsoren en 150 deelnemers; allemaal waren ze erg belangstellend voor de sprekers en elkaars verhaal. De verhalen (cases) gingen over de reis naar het ideale contractmanagementproces binnen een organisatie. Dit samenspel uitte zich in enthousiaste gesprekken aan de stands, geïnteresseerde deelnemers in de parallelsessies en geboeide luisteraars tijdens de key notes. Win-win voor iedereen.

Diversiteit in keynotes

Gert-Jan Vlasveld @ Contractmanagement Conferentie 2015Zelf verzorgde ik de opening keynote, waarin ik de huidige ontwikkelingen liet zien. Zo kwam ook het onderwerp transactiekosten naar voren. Daarbij stelde ik bijvoorbeeld dat het minimaliseren van deze kosten in de uitvoeringsfase tot de taken van de contractmanager behoort. Met veel plezier heb ik kunnen constateren, dat collega sprekers dit vervolgens in hun presentatie op de relevante momenten ook naar voren brachten. Een speciale keynote werd verzorgd door Kate Vitasek via een live webcast vanuit Knoxville, Tennessee. Aanwezigen konden kennis maken met de vooruitstrevende aanpak voor het aangaan van overeenkomsten met een hoogsamenwerkingsgehalte, genaamd Vested® en de impact die dat heeft op het managen van die contracten tijdens de uitvoering. Je kunt het zien als een leidraad voor het beschrijven van een samenwerking in een contract. Ik ben ervan overtuigd dat deze aanpak van contracteren en het managen van contracten een gouden toekomst tegemoet gaat. Deze methode is echt de moeite waard om je eens in te verdiepen. Misschien was de meest oppeppende keynote die van Wim Rombaut. Hij wist iedereen te boeien met zijn verhaal over energie en mentale training. De contractmanagers leken het erg leuk te vinden ook op hun menselijke kant aangesproken te worden. Direct na zijn presentatie heb ik meerdere deelnemers horen zeggen: ‘Wat een geweldig verhaal, waar hebben jullie die vandaan?’.

Afscheidscadeau

Boek CATS CM editie 2014CM Partners’ toonaangevende methode CATS CM mocht natuurlijk niet ontbreken. Wat is een betere manier om je hierin te verdiepen dan met het nieuwste boek CATS CM® editie 2014? Dus hebben we deze cadeau gedaan aan de aanwezige contractmanagers. Ik ben erg benieuwd naar hun reacties!

Meer lezen over de conferentie?

Er was natuurlijk nog veel meer! U kunt een uitgebreid verslag lezen op de CM Partners website. De komende weken zullen daar ook diverse interviews verschijnen met onze inspirerende sprekers.   Op de hoogte blijven? Schrijf je in de rechterkolom in voor onze e-mailalerts!

plaats een reactie

*